„Sprijin pentru persoanele dependente”

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investește în oameni!
ID proiect: POSDRU/165/S/6.2/143248
Parteneri în proiect:
Proiectul este implementat de către A.D.P.S.E. Catalactica - filiala Teleorman în parteneriat cu Asociația pentru promovare incluzivă INTEGRAT și Asociația pentru Dezvoltare Integrată.
Obiectivul general al proiectului:
Constă în facilitarea accesului la formare și integrare / reintegrare a persoanelor vulnerabile pe piața muncii cu scopul evitării excluziunii sociale, marginalizării şi discriminării acestora.
Obiective specifice:
1. 1. Dezvoltarea de programe specifice pentru integrarea/reintegrarea pe piața muncii a 756 membrii ai familiilor susținători pentru persoane dependente, în special, persoane vârstnice.
2. Dezvoltarea competențelor de bază, adaptate atât pieței muncii, cât și nevoilor grupului țintă, prin furnizarea de programe de formare pentru un număr de 756 de membrii ai familiilor susținători pentru persoane dependente, în special, persoane vârstnice.
3. Facilitarea accesului la ocupare a unui număr de 756 de membrii ai familiilor susținători pentru persoane dependente, în special persoane vârstnice din cele 3 regiuni, prin implementarea de măsuri active în vederea identificării și menținerii locului de muncă.
4. Îmbunătățirea condițiilor de viață și de activitate profesională pentru persoanele din grupuri vulnerabile, prin dezvoltarea capacității instituțiilor administrației locale/ONG, privind lucrul cu persoanele din grupuri vulnerabile și prin informarea/ sensibilizarea angajatorilor și comunității cu privire la respectarea dreptului la muncă și integrarea persoanelor din grupuri vulnerabile.
Regiunile de implementare ale proiectului sunt:
*Sud Muntenia, București Ilfov și Sud Vest Oltenia
Site-ul proiectului: