„Mobilizare, Acces şi Incluziune - MAI”

Mobilizare, Acces i Incluziune
Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investește în oameni!
ID proiect: POSDRU/165/6.2/S/142977
Parteneri în proiect:
Proiectul este implementat de către A.D.P.S.E. Catalactica - filiala Teleorman în parteneriat cu Asociația pentru Promovare Incluzivă INTEGRAT și Asociația pentru Dezvoltare Integrată.
Descrierea proiectului:
Proiectul strategic Mobilizare, Acces şi Incluziune – MAI urmăreşte integrarea/reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii prin acţiuni directe asupra grupurilor ţintă: evaluare psihosocială, consiliere şi orientare profesională, formare profesională şi mediere în vederea angajării. Activităţile sunt completate de acţiuni indirecte precum analizarea procesului de integrare pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile şi activităţi de informare, promovare şi sensibilizare comunitară cu privire la acest proces.
Obiectivul general al proiectului:
Facilitarea accesuluila formare şi integrare/reintegrare a persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii cu scopul evitării excluziunii sociale, marginalizării şi discriminării acestora.
Obiective specifice:
1. Dezvoltarea de programe specifice pentru integrarea/ reintegrarea pe piata muncii a 630 de persoane de etnie roma si a 360 membrii ai familiilor sustinatori pentru persoane dependente, in special, persoane varstnice. 2. Dezvoltarea competentelor si calificarilor de baza, adaptate atat pietei muncii, cat si nevoilor grupului tinta prin furnizarea de programe de formare pentru 660 de persoane roma si 360 membri ai familiilor sustinatori pentru persoane dependente, in special, persoane varstnice.
3. Facilitarea accesului la ocupare a unui numar de 660 de persoane roma si a 360 membrii ai familiilor sustinatori pentru persoane dependente, in special, persoane varstnice din cele 3 regiuni prin implementarea de masuri active in vederea identificarii si mentinerii locului de munca.
4. Imbunatatirea conditiilor de viata si de activitate profesionala pentru persoanele din grupuri vulnerabile, prin dezvoltarea capacitatii institutiilor administratiei locale/ONG, privind lucrul cu persoanele din grupuri vulnerabile si prin informarea/sensibilizarea angajatorilor si comunitatii cu privire la respectarea dreptului la munca si integrarea persoanelor din grupuri vulnerabile.
Regiunile de implementare ale proiectului sunt:
- Bucureşti – Ilfov, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia
Site-ul proiectului